Галерея

Контакти

Найдавнішому будинку з СОЛОМИ, виповнюється 101 рік.

Maison Feuillette — найдавніша споруда у світі , яка побудована з соломи. Інженер Еміль Фейє , наприкінці 1920 року спроектував у Монтаржі ( Фанція) будинок, в бажанні досягнути комфортного , довговічного та автономного житла .

Незадовго, до будинку був побудований сарай площею 210 м² для захисту тюків соломи від негоди під час будівництва. Цей ангар обладнаний тим же каркасом, що і будинок. Загалом, Feuillette включає 4 будівлі: будинок Feuillette, ангар, а також дві інші прибудови.

У 2013 році Національна асоціація будівельних конструкцій (CNCP) придбала будинок «Feuillette», як символ довговічності цієї будівельної технології. А з березня 2020 року будинок Фейє та його ангар були занесені до реєстру історичних пам’яток . Незважаючи на плющ , який повністю покриває будівлю, стіни з вапняно-піщаної штукатурки ідеально витримують час, що є доказом їх якості. Солома, як і раніше у чудовому стані.

В даний час у цьому будинку розташовані офіси CNCP. Місія асоціації — навчання, просування, та експерименти з солом’яним матеріалом. Асоціація також організовує екскурсії по будинку. Feuillette має житлову площу приблизно 110 м². Дім складається на першому поверсі з вітальні, їдальні, передпокою та кухні. Нагорі — ванна кімната, коридор і три спальні. Для своєї роботи, CNCP перетворили вітальню, їдальню та дві спальні на офісні приміщення.

11 жовтня 2021 року, будинок Фейє святкуватиме своє 101- річчя . Споруда, що була спроектована та побудована у бажанні досягти комфортного, гігієнічного, довговічного та економічного будинку, сьогодні представляє екологічний інтерес до використанням соломи як основного будівельного матеріалу. Як часто полюбляв говорити Еміль Фейє : « Fraîches en été, chaudes en hiver, les maisons de paille sont avant tout économiques », що в перекладі з французького «Влітку прохолодно, взимку тепло, солом’яні будинки — це перш за все економічно».